LEONARDOSKOLEN AARHUS

UNDERVISNINGSFORM

Skolen er bygget op om fælles principper fra Køge-skolen, men selve undervisningen er inspireret af Loganskolen i Denver.

Læs mere om Loganskolen

TRIVSEL I FOKUS

På vores skole tager vi hånd om eleverne lige netop dér de er og møder dem i deres interesser og tilgang til at lære.

Vi bygger barnet op, styrker deres tillid og trivsel, hvor mange kommer fra den traditionelle folkeskole med det vi kalder “skole-skrammer”.

Børn der ikke trives – kan ikke lære.

Hele deres skoletid hos Leonardoskolen, vil de være i trygge rammer. Når de når udskolingen, arbejder vi med det vi kalder “next step”. Vi klæder bedst muligt børnene på til deres næste skrift i uddannelsessystemet – både i form af faglighed, pensum, gruppearbejde samt ved personlige og faglige kompetencer.

VI SØGER EN SKOLELEDER!

Vi søger hurtigst muligt en skoleleder til Leonardoskolen Vest som åbner august 2023

Vær med til at opstarte vores nye friskole i Aarhus, Leonardoskolen, en skole for højtbegavede børn. Som skoleleder på Leonardoskolen får du en unik mulighed for at præge din egen stilling og læreteam.
Kan du hjælpe os med at løfte vores vision og skabe et rum til højtbegavede børn? Så tøv ikke med at ansøge.

Opstart 1. juli 2023 (gerne før)

FORSLAG til skoleskema

En kreativ skolegang

Vi får mange spørgsmål ang. undervisningsdagen, fag mm. fra nysgerrige forældre.

Hos Leonardo-skolen Vest er der ikke engelsk, tysk eller matematik på skemaet, som der har været tradition for i folkeskolen gennem de sidste 200 år.
Vi er blevet klogere.

Vores tilgang til undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevs interesser. Det væsentlige er den kreative tilgang vi har til at tage hånd om højtbegavede børns skolegang og trivsel.

I stedet opfordrer vi eleverne til at udforske deres interesser i individuelle projekter og inddrage emner fra gengse fag, som historie, fysik eller engelsk, til at udforske, analysere og formidle flere lag af f.eks. deres interesse for fodbold, skak, hækling osv.

Nedenfor kan I se et forslag til et skoleskema, der kan give mening for mellemtrinnet. Skemaet er kun et forslag. I sin helhed vil det være omtrent det vi sigter mod. De forskellige blokke kan udskiftes med noget der giver bedre mening i perioder.

Alt skal give mening – især for den enkelte elev.

Når det er sagt, så er der formalia og regler omkring undervisning. Vi er forpligtet til at lære børnene det man i gamle dage kaldte ‘pensum’. I dag er pensum anderledes, og man fokuserer mere på kompetencer. Hvilket kun er en kæmpe fordel for højtbegavede børn.

 

Kontakt Aarhus:

Rune Vang Sommer
E-mail: vest@leonardo-skolen.dk
Tlf: 26 21 15 17

MobilePay: 800494

Kontakt Køge:

Pia Mygind
E-mail: info@leonardo-skolen.dk
Tlf: 93 830 620

Leonardoskolen